Alexander Rybak újra az Eurovíziós cirkuszban, HerOgNå 2018.01.23.

Julie a fő támogatóm

Miközben Alexander Rybak körül mindenki a pro és kontra érveket latolgatta, Julie biztos volt benne, hogy barátja megérdemli, hogy ott legyen a MGP-n.

Forrás:  a HerOgNå 2018.01.23-i papír kiadása Szöveg: Marianne Thorshaug Kristiansen Fotó: Svein Brimi, Lasse Eriksson, NTB Scanpix
Találta és fordította Jorunn Ekre, lektorálta Anni Jowett.
Magyarra fordította: Menyhért Mónika

Alexander Rybak (31) viharos sebességgel hódította meg a világot fölényes győzelmet aratva a 2009-es Eurovíziós döntőben “Fairytale” című dalával.

A győzelmet követő időszakban csúcs- és és mélypontok is voltak.
Az élet már csak ilyen, ugyanakkor egy ilyen után mindig sok nagyszerű lehetőséghez is jutsz. Ilyen számomra a másokkal való közös munka. Jó dolog egyedül alkotni, de még jobb valakivel együtt – mondja Alexander a Her og Nå-nak.
A Melodi Grand Prix (MGP-norvég Eurovíziós előválogató – a ford. megj.) sokat jelent nekem. Azt hiszem, a “Fairytale” egész hátralévő életemben a névjegykártyám lesz. Szerintem ez csodálatos – fűzi hozzá. 

Sikeres: Alexander Rybak 2009-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Most készen áll, hogy újra megpróbálja!

A 31 éves fiatalember eredetileg nem akart többet indulni. De tavaly, amikor mégis elgondolkozott rajta, éppen a JOWST győztes dalát, a “Grab The Moment”-et (“Ragadd meg a pillanatot”) hallgatta.

Megtegyem vagy sem?  Aztán úgy döntöttem, megragadom a pillanatot – mondja nevetve.

Teigen inspirálta: Alexander is szeretné, amit Jahn Teigen gyakran megtett: részt venni a MGP-buliban.

Alexander bevallja, hogy egy másik legenda is befolyásolta a döntésben.

Jahn Teigen inspirált. Sok évvel ezelőtt azt mondtam, hogy nem indulok többet, de aztán megértettem, hogy ez igazából egy jó buli. És ha hozzájárulhatsz, hogy ez a buli nagyobb legyen, akkor meg kell tenned – mondja Alexander.

Örül neki, hogy eltelt pár év az előző indulása óta.

Nyugodtabb lettem azóta. Megtanultam értékelni a dolgokat. És megtanultam, hogy fontos nemet mondani is. Azok a dolgok, amiket tényleg magadévá tudsz tenni, csak jól sülhetnek el.

Két évvel ezelőtt Alexander megtalálta a boldogságot Julie Gaarud Holm (23) oldalán.
A barátnőm a legfontosabb támaszom. A körülöttem lévő emberek vacilláltak, induljak-e vagy sem, ő viszont azt mondta, biztosan érzi, hogy a dal megérdemli, hogy előadják az Oslo Spektrumban. Én pedig nagyon is egyetértek ezzel – mondja széles mosollyal.

Két éves évfordulójukon az énekes éppen utazott.

A 93 éves nagymamámat látogattam meg Fehéroroszországban. Fontosnak tartottam, hogy mielőtt ez az egész elkezdődik,  újra felidézzem a gyökereimet és időt töltsek abban a környezetben.  Sok időt fog elvenni a MGP, de nem szabad elfeledkeznem a legfontosabbról: hogy időt szakítsak a családra – mondja a művész, és hozzáteszi, úgy érzi,  nagyon jól sikerül összeegyeztetnie a karrierjét és a magánéletét.
Jól működnek a dolgok, ha elég teret engedünk egymásnak. Nagyon boldogok vagyunk –
erősíti meg.

Az énekes sztár két éve van együtt Julie Gaarud Holm-mal. Úgy véli, a jó kapcsolat titka, hogy teret engedjünk egymásnak.

Rybak saját maga írta “That’s How You Write a Song” (“Így írj dalt”) című dalát a MGP-re. Reméli, hogy ösztönözheti vele az embereket, merjék követni álmaikat.

Nagyon sok levelet kapok minden korosztályból, és sok gyerek és fiatal van köztük. Olyanok, akik azt mondják, egy amatőr énekes, táncos vagy focista veszett el bennük. És esetleg csak nem merik kiengedni magukból, vagy olyan országban élnek, ahol ezt nem tehetik meg. Remélem, bátorítást adhatok nekik ahhoz, hogy megtegyék az első lépést – mondja Rybak.

Run by a worldwide team of Alexander Rybak fans