Együtt zenélhettek Alexander Rybakkal

Frøya és Hitra szigetének zeneiskolásai igazán szerencsésnek mondhatják magukat, hogy együtt játszhattak a sztár hegedűssel, Alexander Rybakkal és a kiváló Trondheimi Szimfonikusokkal ezen az újévi koncerten.

Forrás: Frøya.no. Megjelent: 2017. 01.05. Szöveg és fotó: Lena Jørgensen. A borítókép ebben a Galériában található a hitra-froya.no weboldalon.  Még több képért kattintsatok a galéria linkjére!
Norvégről angolra fordította TessaLa, lektorálta Anni Jowett
Angolról fordította Menyhért Mónika

A zsúfolásig megtelt nagyterem fogadta Alexander Rybakot és a Trondheimi Szimfonikusokat az igen népszerű hagyományos újévi koncert alkalmából csütörtök este. És mielőtt a tapasztalt zenészek elfoglalták helyüket, különleges meglepetéssel kedveskedtek a helyi közönségnek.

– Ti vagytok Trøndelag legnagyobb tehetségei

Lehetőséget adtak Frøya and Hitra diákjainak, hogy velük együtt színpadra álljanak és néhány dalt előadjanak. Az utolsó számnál pedig a sztárhegedűs Alexander Rybak is csatlakozott hozzájuk. Ez életre szóló élmény adott a gyerekeknek és bizonyára nagyban hozzájárul majd az új tanulók toborzásához.

– Azt hiszem, szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy csapat nagyszerű hegedűssel találkozhattam itt.  Egész Trøndelag legnagyobb tehetségei vagytok. Biztos vagyok benne, hogy kiváló zenészek lesztek, akik végül a Trondheimi Szimfonikusokhoz csatlakozhatnak majd, mondta mosolyogva Rybak a gyerekekkel közös fellépése után.

alexander-rybak-og-froya-og-hitra-kulturskole-nyttarskonserten-2017
Frøya és Hitra zeneiskolásai igazán szerencsésnek mondhatják magukat, hogy együtt játszhattak a sztár hegedűssel, Alexander Rybakkal és a kiváló Trondheimi Szimfonikusokkal ezen az újévi koncerten.

Teljesen elvarázsolta a közönséget

A Trondheimi Szimfonikusok és Rybak változatos, szép és lendületes produkciót nyújtott, amellyel a közönség egyértelműen értéket kapott a pénzéért.

Alexander mindenekelőtt hegedűsként szerepelt volt az est folyamán és volt alkalma megmutatni bámulatos tehetségét. A Trondheimi Szimfonikusokkal együtt magas színvonalú újévi koncertet nyújtottak.

A lenyűgöző zenedarabok között a sztár hegedűs természetesen bevetette charmját és elmesélt néhány jó sztorit, majd őszintén megköszönte a meghívást Frøyára, melyet a közönség örömmel fogadott.

– Mindig sok mesélnivalóm van anyukámnak, amikor innen hazamegyek. Akár egy tejtermelő gazdával utazok együtt vagy a “Frikar”-ral egy kis hajóban tartunk Mausundra, vagy egy koncert a Sistranda iskolában, mindig melegen fogad a közönség. Köszönöm, hogy játszhattam Önöknek, mondta Rybak.

alexander-rybak-froya-nyttarskonserten-2017
Alexander Rybak nagyon jó hangulatban állt színpadra a Frøya-i Cultural and Competence Centerben.

A végén közös éneklés

Mindent eljátszottak Vivalditól egészen Alexandernek a “Vi tenner våre lykter” (Meggyújtjuk lámpásainkat) norvég dal saját feldolgozásáig,  és végig sok-sok tapsot kaptak az elragadtatott közönségtől.

A végén pedig kis híján a tetőt is leszakították, amikor eljátszották a 2009-es Eurovízó-győztes dalt, a “Fairytale”-t.  Az este közös énekléssel és tapsviharral ért véget Máris elkezdhetjük várni a  jövő évi újévi koncertet, mert ez egy valóban nagyszerű este volt a kultúra házában.

Lentebb megnézhettek egy videót a koncertről:
Alexander Rybaknak és a Trondheimi Szimfonikusoknak természetesen elő kellett adnia a nagy sikerű dalt, a “Fairytale”-t, a közönség pedig örömmel énekelte együtt velük.

 

Run by a worldwide team of Alexander Rybak fans