Alexander és Trolle a Cappelen Damm’s Agency’s Rights 2016 tavaszi katalógusában

A Cappelen Damm Norvégia legnagyobb kiadója, évente hozzávetőleg 1000 művet adnak ki, ezen belül szépirodalmat, ismeretterjesztő irodalmat, tankönyveket és gyerekkönyveket.

A Cappelen Damm Agency (Cappelen Damm Kiadói Ügynökség)
képviseli a katalógusaiban szereplő valamennyi szerző jogait. Az Ügynökség rendelkezik könyveihez kapcsolódó minden külföldi megjelenés, valamint TV-ben, filmben, rádióban, antológiákban, elektronikus médiában stb. történő közlés jogával. Részt vesznek a legnagyobb nemzetközi könyvvásárokon.

A fejlécben lévő kép a Cappelen Damm posztjában szerepelt, amelyben Alexandert és Trolle-t is bemutatták:)

Alexander Rybak – Trolle és a varázshegedű

Forrás: Cappelen Damm Agency

Alexander Rybak No Bounderies picture Cappelen Damm Trolle

Alexander Rybak, szül.: 1986, színész, zeneszerző és zeneművész. A 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon szerzett nemzetközi ismertséget, melyet saját dalával, a Fairytale-lel megnyert. Rybak zenei karrierjét a mai napig számos nagyszabású színházi előadás és film kíséri.

Tavaly ősszel (2015) debütált gyerekkönyv-szerzőként a Trolle og den magsike fela (Trolle és a varázshegedű) című munkájával.

A történetben Alexander Rybak zeneművészi tehetségét a norvég népmesék szeretetével ötvözi. A történet mondanivalója, hogy merjünk másak lenni és elfogadni mások különbözőségét. A könyv és a történet világa szorosan összefonódik Alexander Rybak újonnan komponált zenéjével.

„Alexander Rybak sokoldalúan tehetséges művész. Ez a kiadvány hűen tükrözi munkásságának szellemiségét; vidámságot sugárzó kompozíció érdekes művészi vonásokkal a középpontban”
Mette Hofsødegård, Aftenposten

 

promovideo

Trolle más, mint a többi troll. Neki nincsen farka, és a többi troll minduntalan emlékezteti is erre, állandóan belekötnek és gúnyolják miatta. Egy napon Trolle egy erdei tisztáson megtalálja a Nimfák királyának csillogó hegedűjét. Rájön, hogy a hangszernek varázsereje van – bárki, aki meghallja a hegedűszót, a muzsikus bűbájának hatása alá kerül. Ettől fogva nemcsak hogy elfogadják, de csodálják is! A hegedű azonban nem mindenható, Trolle pedig hamarosan bonyadalmak egész sorába keveredik. Aztán felbukkan Alva, az emberlány, és megmutatja Trollénak, mit jelent az igaz barátság.

A könyv a hangoskönyv-változattal, valamint az Alexander Rybak által a történethez komponált zenével és dalokkal együtt jelenik meg.

11.000 példányban nyomtatták.

A külföldi kiadás jogát megvásárolta a dán Koppelwrite kiadó.

A Cappelen Damm’s Agency’s Rights 2016 tavaszi katalógusának 21. oldalán Alexander Rybak szerzőként szerepel és bemutatják „Trolle og den magiske fela” című könyvét. 

Itt megnézheted:

https://issuu.com/cappelendamm/docs/cappelen_damm_agency_spring_2016/1

 

Run by a worldwide team of Alexander Rybak fans