Tusen Takk – Fan Verslag van Anni Jowett

Alexander Rybak trad op bij het Cystic Fibrosis benefietconcert “Tusen Takk” in Boxmeer, Nederland op 30 oktober 2016.

Verslag van Anni Jowett / foto’s en Nederlandse vertaling door Remonda C. English verison

FR Boxmeer Remonda C 2
Tusen Takk Alexander Rybak . Foto: Remonda C.

Een aantal jaar geleden, toen ik jonger was, viel ik min of meer onder de musicale betovering van een jonge muzikant uit Noorwegen. Jaren later is hij een beetje ouder…en ik ook. Maar ik was niet de enige, er waren er meer die onder dezelfde betovering waren gevallen en de meeste zijn nog steeds gevangen op de dag van vandaag.

Één van hen is een jong meisje met cystic fibrosis. Tien jaar geleden onderging zij een longtransplantatie en dit jaar vierde Niels haar 25ste verjaardag. En zij deed dit wel op een zeer speciale manier. Zij plande namelijk samen met haar moeder Vera een benefietconcert om geld in te zamelen en mensen bewust te maken van de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Zij nodigden diverse musicale artiesten uit, waaronder Alexander Rybak en hij bracht zijn geweldige klassieke pianist Stefan Ibsen Zlatanos mee. Dus toen ik er achter kwam dat er zo’n concert aan zou komen, wist ik dat ik hierbij moest zijn.

FR Boxmeer Remonda C7
Alexander Rybak en Stefan Ibsen Zlatanos samen op het podium in Boxmeer.   Foto: Remonda C.

Ik ontmoette Niels een aantal jaar geleden voor het eerst en met de jaren hebben wij elkaar diverse malen ontmoet in Noorwegen en zijn we vrienden geworden. Zij heeft zo’n sterke geest en wanneer zij zich goed voelt heeft zij veel plezier in het leven. Ik weet ook dat er slechte dagen zijn, wanneer ze veel pijn heeft en het leven niet bepaald gemakkelijk is. De manier van leven die het merendeel van ons gewoon voor lief neemt. Maar zij is een vechter! En zij weet dat lachen, vriendschap en vreugde de beste ingrediënten zijn om de pijnlijke dagen te verlichten. .

FR Boxmeer Remonda C4
Foto: Remonda C.

Dus dit concert bracht niet alleen vrienden uit Nederland samen, maar ook vrienden uit Noorwegen, Duitsland, België, Zweden en ik, uit het Verenigd Koninkrijk, om er maar een paar te noemen. En het was fantastisch om weer een groep met leuke mensen te ontmoeten. Wat een geweldige middag. De zaal was stijlvol, maar tegelijk ook erg gezellig. De ruimte was gevuld met blije, lachende gezichten. De muziek en de podium presentaties lieten de mensen constant glimlachen. Alexander liet ons zelfs nog meer lachen toen hij enkele woorden in zijn liedje “Jealous” verwisselde met “Aapjes op het schap”. (De aapjes waren te koop om extra opbrengsten te genereren voor het evenement).

FR Boxmeer Remonda C5
Alle artiesten samen met Niels en haar familie op het podium vlak voor de finale. Foto Remonda C.

Na het concert kwamen Alexander en Stefan iedereen begroeten in een informele bijeenkomst, waardoor iedereen vol liefde was en iedereen lachende gezichten had.

FR Boxmeer group Ulli
Stefan Ibsen Zlatanos ontmoet fans na het concert. Photo: Ulli C.

Wat een geweldige dag. “Tusen Takk” (Duizendmaal dank) aan Niels en Vera. Dat al jullie dromen doorgaan met uit te mogen komen. Een puur plezier om er te zijn en mee te doen aan de viering.

aj
Anni, Alexander en Niels.                             Foto : Anastasia S.

De opbrengsten van het concert gingen volledig naar de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, welke patiënten met CF ondersteunt door de bewustwording van deze ziekte te verhogen, patiënten met CF met elkaar in contact te brengen en door onderzoek. Er wordt veel nationaal en internationaal onderzoek gedaan naar nieuwe medicijnen bij CF. Sommige van deze nieuwe medicijnen pakken zelfs de oorzaak van de ziekte aan. De verwachting is dat mede door deze onderzoeken CF, wat nu nog de meest voorkomende dodelijke ziekte is, overgaat in een chronische ziekte

FR Boxmeer Remonda C6
Foto: Remonda C.

Cystic Fibrosis benefietconcert “Tusen Takk” in Boxmeer, Nederland op 30 oktober 2016. Verslag van Anni Jowett

One thought on “Tusen Takk – Fan Verslag van Anni Jowett”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *